Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

116 ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΊΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΚΑΙ ......ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕΠρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης


¨ 116 σύλλογοι λέμε ΟΧΙ και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τον ¨ΙΟ της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων¨ στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης - Μην μένεις θεατής ¨
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ένας ΝΕΟΣ ΙΟΣ, ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  Ο ¨ιός της καύσης απορριμμάτων¨εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Αυτός όμως ο ιός έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Φουράνια και διοξίνες, θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε από τον κορονοϊό, θα βρεθούμε μόνιμα με μια αόρατη απειλή που δεν θα μπορέσουμε να την νικήσουμε, αν δεν την ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
Η ΥΓΕΙΑ μας ΠΑΝΩ  από τα ΚΕΡΔΗ τους!
Τι ΣΥΝΕΒΗ λοιπόν; Εν μέσω πανδημίας και με ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η κυβέρνηση μέσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) και ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, προχωρούν από κοινού τις διαδικασίες αδειοδότησης καύσης απορριμμάτων RDFSRF, βρίσκοντας ως κατάλληλο timing, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει καλέσει όλους μας να κλείσουμε τα μαγαζιά, τις δουλειές μας και να μείνουμε στα σπίτια μας, για να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους ευπαθείς συμπολίτες μας. Θέλουν να φέρουν από το εξωτερικό RDFSRF και να τα καίνε στην Θεσσαλονίκη!
Πρόκειται για μια απαράδεκτη στάση που μόνο θυμό και οργή μπορεί να γεμίσει τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της πόλης.Φοβούνται την λαϊκή κατακραυγή, τις μαζικές αντιδράσεις συλλόγων, φορέων και  πολιτών.
Δεν  θα τους περάσει όμως, ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ οριστικά αυτή τη φορά!
ΓΙΝΕΤΑΙ και αλλού; Οι συνεχής ενημερώσεις που έρχονται από το Βόλο και το Αλιβέρι, περιοχές στην χώρα μας που έχει χτυπήσει και εκεί ο ¨ιός της καύσης¨, με απορρίμματα που έρχονται από το εξωτερικό, δείχνουν καταστροφικές συνέπειες. Όπως επισημαίνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (για την περίπτωση της καύσης απορριμμάτων RDFSRF στο Βόλο), πέρα από την οποιαδήποτε ρύπανση στο περιβάλλον και στο αναπνευστικό σύστημα των πολιτών που προκαλεί μια τσιμενοβιομηχανία  με τη δράση της σε μια περιοχή, η αμφιλεγόμενη αυτή καύση και χωρίς έρευνες, που να αποδεικνύουν ότι δεν ρυπαίνει, μεγεθύνει τα προβλήματα υγείας στον ύψιστο βαθμό, με αβέβαιο μέλλον και επιπτώσεις.
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ λοιπόν. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ!  ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ… δες στο τέλος το λινκ
Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα διαχρονικά ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ και ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την ορθή διαχείριση απορριμμάτων (διαλογή, κομποστοποίηση, ανακύκλωση κλπ.). ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ την καύση απορριμμάτων ως τη μόνη ενδεδειγμένη ¨περιβαλλοντική¨ λύση, για να ευκολύνουν το παιχνίδι μεγαλοσυμφερόντων, που ψάχνουν  φθηνά ¨εναλλακτικά¨ καύσιμα, που έχουν ως βάση το χαρτί και το πλαστικό, που αντί να γίνει σοβαρή προσπάθεια να ανακυκλωθούν, γίνονται καύσιμα υλικά.
Το έγκλημα ήταν μελετημένο εδώ και χρόνια!
ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 2010, 2014, 2019…. Ήδη από το 2010, ο λαός της δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τους δήμους (με ομόφωνα ψηφίσματα), αντέδρασαν μαζικά και  δυναμικά στην άδεια καύσης που επιχείρησε να πάρει ο ΤΙΤΑΝ, αναγκάζοντας το νομαρχιακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας να την πάρει πίσω. Με αφετηρία όμως το 2014 προχώρησε ξανά ο σχεδιασμός της εταιρείας στην Ευκαρπία, για την απόκτηση άδειας καύσης απορριμμάτων, παρά τις αντιδράσεις και κόντρα στο νέο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παύλου Μελά. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση ενισχύθηκε περισσότερο με την λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας το 2017.
Αποτέλεσμα της πορείας αυτής, είναι το 2019, κατακαλόκαιρο, πριν και μετά τις εκλογές, ο ΤΙΤΑΝ,¨πετυχαίνει¨ συμφωνίες και με τη ¨βοήθεια¨ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που αφαίρεσαν την καύση RDF – SRF από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ανατολικού Τομέα, αρπάζει την ευκαιρία «διαθέτοντας» το εργοστάσιο του για την καύση όλου του πιθανού διαθέσιμου υλικού της μονάδας αυτής, αλλά και μιας μεγαλύτερης ΜΕΑ, αυτή της δυτικής Θεσσαλονίκης που σχεδιάζεται να γίνει. Νέες αντιδράσεις από το λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης και δύο δήμοι (Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου) ανακοινώνουν ομοφώνα ψηφίσματα. Σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 25-11-2019 η διοίκηση της περιφέρειας δήλωσε αναρμόδια!Αποκαλύφτηκε πλέον τι σχεδίαζε φανερά ο ΤΙΤΑΝ με τους πολιτικούς φορείς (Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ, Κυβέρνηση) και θα έπρεπε να δράσει πιο δυναμικά ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν έδαφος στο νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων το οποίο, όπως μαρτυρά και η ίδια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας ενδεχόμενης αδειοδότησης καύσης, αποτελεί εξειδίκευση των ευρωπαϊκών οδηγιών. Αποτέλεσμα είναι να κερδίζουν οι μεγάλοι όμιλοι του κλάδου και να πληρώνει το «μάρμαρο» ο λαός, από την τσέπη του και με επιβάρυνση της υγείας του.
Δεν διαλέγουμε αν θα πάθουμε καρκίνο από το πετ κωκ ή από το RDF-SRF! Λέμε όχι στην ρύπανση του αέρα, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας!
ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ το δίλημμα  καύση απορριμμάτων RDF – SRF αντί για πετ κωκ, λέγοντας ότι ρυπαίνει λιγότερο. ΑΡΑ παραδέχονται ότι μας ρυπαίνουνε εδώ και χρόνια! Το θέμα είναι να μην ρυπαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ! Όχι να υποδεχτούμε τα ΦΟΥΡΑΝΙΑ και τις ΔΙΟΞΙΝΕΣ! Ο λιγότερος καρκίνος δεν μας λέει τίποτα! Τα παραδείγματα του Βόλου και του Αλιβερίου  που αντιδρούν εδώ και χρόνια, από κάτοικοι μέχρι ιατρικοί σύλλογοι για τις επιπτώσεις σε υγεία και περιβάλλον, μας οδηγούν να πούμε δυνατά ¨ ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία¨ .
ΚΑΛΟΥΜΕ τον λαό της περιοχής μας, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς να εναντιωθούνε στην νέα προσπάθεια αδειοδότησης της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων! Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους στην πράξη, με τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα! Πιέζουμε τους δήμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους να εκδώσουν ψηφίσματα, όπως ήδη έχουν κάνει 6 δήμοι (Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Ευόσμου- Κορδελιού, Αμπελοκήπων, Πυλαίας – Χορτιάτη), αλλά και βουλευτές, παρατάξεις, συμβούλους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τώρα:
·        Να σταματήσει η κυβέρνηση, τη διαδικασία αδειοδότησης της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας και να ανακληθεί η τροποποίησης της ΑΕΠΟ, που πήγε να περάσει χωρίς ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ούτε σκέψη στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενών αποβλήτων RDF και SRF σε κανένα σημείο της πόλης.
·        Τα δημοτικά συμβούλια Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου να θέσουν σε εφαρμογή τα ομόφωνα ψηφίσματά τους,  του 2019. Να κρίνουν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ την καύση σκουπιδιών και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο όμιλος ΤΙΤΑΝ. Το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι δήμοι της δυτ. Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, παρόλο την κωλυσιεργία που επέδειξαν.
·        Με ευθύνη του κράτους, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της χώρας να πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένες μελέτες με σκοπό την έρευνα της συσσωρευτικής ρύπανσης της περιοχής μας. Να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος της εργοδοτικής ευθύνης απ' τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα θέματα του επαγγελματικού κινδύνου, της βιομηχανικής ρύπανσης, της πρόληψης ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.
·        Με τον ίδιο τρόπο να συσταθεί εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και να πραγματοποιηθεί  επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις της συσσωρευτικής ρύπανσης στον πληθυσμό.
·        Οι δήμοι μας να επαναπροσδιορίσουν τις χρήσεις γης, για να μην κάνουν ότι θέλουν τα μεγαλοσυμφέροντα μέσα στον αστικό ιστό με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του λαού.
·        Άμεση εφαρμογή μεθόδων και μέτρων μείωσης της ποσότητας και βλαπτικότητας των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Λέμε ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Λέμε ΝΑΙ στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που θα πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή προς όφελος του λαού.
·        Να ξεκινήσει ο σχεδιασμός σε βάθος χρόνου της οριστικής μετεγκατάστασης ρυπογόνων βιομηχανιών από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

·        Να υπάρξει πλήρης κάλυψη των αναγκών πρόληψης και θεραπείας των εργαζομένων στον Όμιλο απ' τον επαγγελματικό κίνδυνο, με ευθύνη του κράτους και αποκλειστική επιβάρυνση της εργοδοσίας.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ τις επόμενες ημέρες (Θα ανακοινωθούν στη σελίδα και στο blog μας)
ΖΗΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τη διαδικασία της αδειοδότησης της καύσης και από το ΤΙΤΑΝ αν όπως ισχυρίζεται είναι  ¨ οργανικό κομμάτι της περιοχής αλλά και υπεύθυνος πολίτης¨, να ξεκινήσει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από το 2010,δηλαδή να καθίσει να συζητήσει μαζί με την τοπική κοινωνία και τους δήμους φανερά, με διαβούλευση,και όχι πλαγίως και με πονηρό τρόπο αγνοώντας προκλητικά όλες τις αποφάσεις.
                                           ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ , ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ                                                                                                            
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ! 4000 πολίτες μέχρι στιγμής ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ  ΟΧΙ στον ¨ΙΟ της καύσης¨ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα AVAAZ   ΥΠΟΓΡΑΨΕ και ΕΣΥ και κάνε τη δύναμη σου Πολιτική Δράση  κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο  ( https://bit.ly/34S08sD  )
ΣΕΛΙΔΑ στο FACEBOOK:     https://bit.ly/2xBkFpb                                                                                                            
BLOG :               https://oxisthnkayshstotitaneukarpia.blogspot.com 
EMAIL:              oxisthnkayshstotitan@gmail.com
Την ανακοίνωση προς το παρόν υπογράφουν οι παρακάτω  115  σύλλογοι, σωματεία και φορείς  (ΑΝΟΙΚΤΟ κάλεσμα – Συνεχής ροή)
 1. Ένωση Πολιτών Μετεώρων,
 2. Φίλοι του Δάσους (Μετέωρα)
 3. Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης,
 4. Νίκη Ευκαρπίας,
 5. Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου
 6. Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά,
 7. Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου,
 8. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας
 9. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ευκαρπίας
 10. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας
 11. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευκαρπίας,
 12. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας
 13. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας,
 14. Πολιτιστικός Σύλλογος Μετέωρων ¨Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος¨ ,
 15. Ένωση Ποντίων Πολίχνης,
 16. Ανεξάρτητη Ομάδα Νέων Π.Ε.Σ. το Δυτικά (Πολίχνη- Ευκαρπία – Σταυρούπολη),
 17. Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας
 18. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης,
 19. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου,
 20. Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας (ΠΣ Ευκαρπίας),
 21. Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου "Η Αρίστη"
 22. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Σταυρούπολης,
 23. Σωματείο Ένωση Μακεδονία Ευκαρπίας,
24.  Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
25.  Α.Π.Σ. ¨Εθνικός Μετεώρων¨,
26.  Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
27.  Πολιτιστικός Σύλλογος Νόστος Πολίχνης
 1. Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης
 2. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (Μετέωρα)
 3. Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λύκοι Παύλου Μελά,
 4. ΑΣ  Ταε κβο ντο Μετεώρων,
 5. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού
 6. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (Μετέωρα)
 7. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Πολίχνης (Μετέωρα)
 8. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Λυκείου Πολίχνης (Μετέωρα)
 9. Πήγασος Πολίχνης VOLLEY BALL,
 10. ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου , Θεσσαλονίκης,
 11. Σωματείο Εργαζομένων στα  σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ Βορείου Ελλάδος
 12. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης   
 13.  Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δ' ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης
 14. Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,
 15. Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής
 16. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
 17. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα»
 18. Φοίνικας Πολίχνης
 19. Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (Μετέωρα)
 20. Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Συκεών
 21. Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευκαρπίας,
 22. Αθλητικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Διόνυσος Σταυρούπολης,
 23. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.
 24. ΑΜΣ  Νικόπολη,
 25. Γ.Σ. Ηλιούπολης,
 26. Σταυρούπολη Ένωση Καλαθοσφαίρισης,
 27. Γ.Σ. Ήφαιστος Ηλιούπολης,
 28. 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά
 29. ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά,
 30. Περιαστικοί Καλλιεργητές Καρατάσιου,
 31. Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου
 32. Σύλλογος  Ποντίων Ηλιούπολης Αλέξανδρος Υψηλάντης,
 33. Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας,
 34. Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων (Μέλος ΟΓΕ)
 35. Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης,
 36. Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης
 37. Σωματείο Φύλαξης και Καθαριότητας Κεντρικής Μακεδονίας
 38. Σωματείο Εργαζομένων στα  σούπερ μάρκετ Καρυπίδης
 39. Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ)
 40. Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης - Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
 41. Ομάδα Γυναικών Κουφαλίων (Μέλος ΟΓΕ)
 42. Πυγμαχικός Σύλλογος «Πυγμή» Βαθύλακκου
 43. Ομάδα Γυναικών Δέλτα (Μέλος ΟΓΕ)
 44. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης
 45. Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (Μέλος ΟΓΕ)
 46. Σωματείο  Εργαζομένων Θεαγένειου Νοσοκομείου
 47. Ελπίδες Σταυρούπολης
 48. Α.Ο. Παύλος Μελάς Σταυρούπολης
 49. Ομάδα Γυναικών Μενεμένης (Μέλος ΟΓΕ)
 50. Χορευτική Ομάδα Επίκουρος Πολίχνης
 51. Παλαιστικός Σύλλογος "Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"
 52. ΑΣ Νέα Φλόγα  Πολίχνης
 53. Γυμναστικός Όμιλος Ολυμπιάδα Ηλιούπολης
81.  Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης Συκεών
82.  Σύλλογος Γυναικών Πολίχνης (Μέλος ΟΓΕ)
83.  Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης (Μέλος ΟΓΕ)
84.  Ομάδα Γυναικών Ευκαρπίας (Μέλος ΟΓΕ)
85.  Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου (Μέλος ΟΓΕ)
86.  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Ναυπηγικής  Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδος
87.  Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδος
88.  Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης»
89.  Σύλλογος  Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης
90.  Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης
91.  Φοιτητικός Σύλλογος Ψυχολογίας Α.Π.Θ.
92.  Φοιτητικός Σύλλογος Γεωλογικού Α.Π.Θ.
93.  Φοιτητικός Σύλλογος Βιολογικού Α.Π.Θ.
94.  Φοιτητικός Σύλλογος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.
95.  Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ)  Α.Π.Θ.
96.  Φοιτητικός Σύλλογος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε.  Α.Π.Θ.
97.  Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ   Α.Π.Θ.
98.  Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Κεντρικής Μακεδονίας
99.  Σύλλογος Ποντίων   «Παναγία Κρεμαστή»
100.                      Το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών κατεργασίας ξύλου νομού Θεσσαλονίκης
101.                      Κίνηση πολιτών ¨ Η αναπνοή είναι δικαίωμα¨
102.   Σύλλογος Εθελοντών Ωραιοκάστρου, ¨ ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ¨, 
103.   Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών  Α.Π.Θ.
104.   Σύλλογος Φοιτητών Αγγλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.
105.   Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού Α.Π.Θ.
106.   Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Ευόσμου Κορδελιού
107.   Χορευτικός σύλλογος SPORT and DANCE  Πολίχνης
108.   Σύλλογος ΑμεΑ '' Μέριμνα Ζωής" Δ. Θεσσαλονίκης,
109.   Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης
110.   Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ Δυτικής Θεσσαλονίκης
111.   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ελευθέριου Κορδελιού
112.   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Ελευθέριου Κορδελιού
113.   Ακαδημία Ποδοσφαίρου Έσπερος Τερψιθέας
114.   Αθλητικός Όμιλος Νέας Ευκαρπίας
115.   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Πολίχνης
116.   Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων  14ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαρροή από το ΤΙΤΑΝ τα ξημερώματα; Τι θα γίνει όταν θα αρχίσει η καύση απορριμμάτων; κ. Χατζηδάκη βάλτε STOP στην αδειοδότηση τώρα!

Πρωτοβουλία 114 συλλόγων, φορέων και σωματείων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας
¨ Διαρροή από το ΤΙΤΑΝ τα ξημερώματα; Τι θα γίνει όταν θα αρχίσει η καύση απορριμμάτων; κ. Χατζηδάκη βάλτε STOP στην αδειοδότηση τώρα!  ¨
Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης έκανε αισθητό την παρουσία του από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας με κατεύθυνση προς Ευκαρπία τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Απριλίου 2020 μεταξύ 02:00 με 03:30.
Κάτοικοι της Ευκαρπίας και όχι μόνο, προβληματισμένοι και εξαγριωμένοι, μας έστειλαν φώτο και βίντεο, με καταγγελίες και σχόλια ότι ¨δεν ξέρουμε αν είναι σκόνη τσιμέντου , κλίνκερ,  ρύποι ή όλα μαζί¨ ,  ¨Μια ζωή τα ίδια. Είναι απαράδεκτοι φτάνει πια¨, ¨Θέλουν να κάνουν και καύση απορριμμάτων, θέλουν να μας διώξουν από τα σπίτια μας¨, ¨ Αφού ο ΤΙΤΑΝΑΣ είναι μέσα στην πόλη θα έχουμε πάντα προβλήματα. Φτάνει τόσα χρόνια. Να φύγει¨, και πολλά άλλα.
Ως Πρωτοβουλία των 114 συλλόγων, φορέων και σωματείων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, ρωτάμε λ…

Απάντηση στα γλαστράκια του ΤΙΤΑΝ με ηχηρό ΟΧΙ στην καύση RDF SRF από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου

Χαιρετίζουμε ως Πρωτοβουλία 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου " Παπανικολάου " της Θεσσαλονίκης, για την κίνηση του ΤΙΤΑΝ να μοιράσει γλαστράκια στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ την ίδια στιγμή  "¨σκορπίζει"   ρύπους με την καύση πετ κοκ και απορριμμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Είναι το 4ο σωματείο από Νοσοκομεία ή ιδρύματα της Θεσσαλονίκης που δηλώνει την αντίθεσή του  κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.  (Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων " Αγιος Παντελεήμωνας" , Παπανικολάου).

Την ανακοίνωσή τους παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                             Εξοχή:5/6/20 Γ.Ν.Θ.΄΄ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ΄΄                          Αρ.Πρ.:122 ΕΞΟΧΗ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τ.κ. 57010 ΤΗΛ:2313-307907 ΤΗΛ.&FAX:2313-307159 Email : Somatpap@yahoo.gr

                 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Το ΔΣ του σωμ…

Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης - Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης - Απαντάμε με 10 σημεία και κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 15-6-2020 
Πρωτοβουλία128 συλλόγων, σωματείων και φορέωνκατά της καύσης απορριμμάτων RDFSRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
« Ανεπιθύμητο το ΤΙΤΑΝ μετά την υπογραφή δώρο της κυβέρνησης - Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης - Απαντάμε με 10 σημεία και κινητοποιήσεις »
Μαύρη μέρα για τον λαό της Θεσσαλονίκης, η Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020! Θα μείνει ως η μέρα που μια κυβέρνηση, στέφει την Θεσσαλονίκη ως την αιώνια «βασίλισσα πόλη των ρύπων», ενώ γνώριζε πολύ καλά τις βλαβερές συνέπειες της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF και ότι υπάρχουν 128 σύλλογοι και χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν.
Μια κυβέρνηση η οποία ικανοποίησε τα οικονομικά συμφέροντα μιας τσιμεντοβιομηχανίας που στο όνομα και μόνο του κέρδους, μετατρέπεται σε εργοστάσιο καύσης πετ κοκ - σκουπιδιών - πλαστικών, χαρίζοντας ένα μέλλον γεμάτο με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, σε μας και στα παιδιά μας.
Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση τύπου για την « απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της ΤΙΤΑΝ ΑΕ», θα νομ…