Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απάντηση στα γλαστράκια του ΤΙΤΑΝ με ηχηρό ΟΧΙ στην καύση RDF SRF από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου





Χαιρετίζουμε ως Πρωτοβουλία 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου " Παπανικολάου " της Θεσσαλονίκης, για την κίνηση του ΤΙΤΑΝ να μοιράσει γλαστράκια στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ την ίδια στιγμή  "¨σκορπίζει"   ρύπους με την καύση πετ κοκ και απορριμμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Είναι το 4ο σωματείο από Νοσοκομεία ή ιδρύματα της Θεσσαλονίκης που δηλώνει την αντίθεσή του  κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.  (Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων " Αγιος Παντελεήμωνας" , Παπανικολάου).

Την ανακοίνωσή τους παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                             Εξοχή:5/6/20             
Γ.Ν.Θ.΄΄ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ΄΄                          Αρ.Πρ.:122     
ΕΞΟΧΗ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τ.κ. 57010
ΤΗΛ:2313-307907 ΤΗΛ.&FAX:2313-307159


                 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων Παπανικολάου εκφράζει την ανησυχία του απέναντι στην κίνηση της επιχείρησης ΤΙΤΑΝ να προχωρήσει στην συμβολική κίνηση διανομής φυτών στο προσωπικό του Παπανικολάου για να "τιμήσει" την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η αναγνώριση της προσφοράς του υγειονομικού προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες είναι σημαντική. Παρόλο αυτά, οι κινήσεις του ΤΙΤΑΝ για να "αναδείξει την κοινωνική της ευαισθησία" δεν μπορούν να ανατρέψουν τις επιπτώσεις από την προωθούμενη αδειοδότηση για την καρκινογόνο καύση απορριμμάτων από την εταιρεία.
Η εφαρμογή αυτής της "τεχνολογίας", που συγκρούεται με την έννοια της ανακύκλωσης, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων όχι μόνο της (ήδη υποβαθμισμένης) Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς στο περιβάλλον δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτό καταδεικνύει και η αρνητική πείρα στο Βόλο και το Αλιβέρι.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο "ΤΙΤΑΝ" ή οποιαδήποτε άλλη μονάδα.
Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρήσεων.


                                    ΤΟ Δ.Σ.

                     ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

116 ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΊΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΚΑΙ ......ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ

Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης ¨ 116 σύλλογοι λέμε ΟΧΙ και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τον ¨ΙΟ της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων¨ στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης - Μην μένεις θεατής ¨ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ένας ΝΕΟΣ ΙΟΣ, ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.   Ο ¨ιός της καύσης απορριμμάτων¨ εν μέσω της πανδημίας του COVID -19. Αυτός όμως ο ιός έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Φουράνια και διοξίνες , θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε από τον κορονοϊό, θα βρεθούμε μόνιμα με μια αόρατη απειλή που δεν θα μπορέσουμε να την νικήσουμε, αν δεν την ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ! Η ΥΓΕΙΑ μας ΠΑΝΩ   από τα ΚΕΡΔΗ τους! Τι ΣΥΝΕΒΗ λοιπόν; Εν μέσω πανδημίας και με ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , η κυβέρνηση μέσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Υ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11/9/2021 πλ.ΧΑΝΘ 18:00 το απόγευμα

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ- ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ RDF - SRF ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ Δελτίο τύπου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11/9/2021 πλ.ΧΑΝΘ 18:00 το απόγευμα   Για ακόμα μια φορά η πρωτοβουλιά των δεκάδων συλλόγων, φορέων και σωματείων θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τη συμμετοχή στην διαδήλωση των συνδικάτων το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ! Η έλευση του πρωθυπουργού στην πόλη δεν μπορεί να μην αναπάντητη, τη στιγμή που έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων που δόθησε στην τσιμεντοβιομηχανία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και δεν έχει υλοποιηθεί ούτε ένα απο τα δίκαια αιτήματα μας. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ανάκληση της αδειοδότησης, όπως σύσσωμος ο λαός και η νεολαία της πόλης διεκδικεί με τους αγώνες τους. Θα φωνάξουμε άλλη μια φορά να παρθεί πίσω η αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης! Δεν θα γίνουν οι γειτονιές μας θάλαμοι αερίων! Η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ να αποτελέσει συνέχεια μιας σειράς πρωτ

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Όπως κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έτσι και η φετινή, θα συνοδευτεί απ' τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας παλιών και τωρινών κυβερνώντων και κάθε λογής παρατρεχάμενων της κυβέρνησης, των τωρινών και μελλοντικών Διοικήσεων της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Υποκριτικές δηλώσεις, που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη, που προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από όλες αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛ.ΠΕ. και άλλες μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής, που θυσιάζουν την υγεία εργαζομένων και κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας τους. Στα χρόνια που πέρασαν η «Πρωτοβουλία» φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, πέραν το