Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με τον Κο Λίλτση Γεώργιο και μέλη της Παράταξης

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 130 συλλόγων, σωματείων και φορέων

κατά της καύσης απορριμμάτων RDFSRF

στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου,  αντιπρόσωποι των συλλόγων-σωματείων-φορέων που μετέχουν στην ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ¨ αποδεχόμενοι την επιθυμία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παύλου Μελά να το ενημερώσει για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα της καύσης απορριμμάτων από το Τιτάν , συναντηθήκαμε  με τον κ. Λίλτση Γεώργιο καθώς και τα μέλη της παράταξης του,  κ. Αργυρόπουλο Παντελή και Ταφάκη Γεώργιο.  

Ο κ. Λίλτσης μας έκανε γνωστές τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα πλαίσια της συμμετοχής των εκλεγμένων μελών της  στο Δημοτικό Συμβούλιο και μας ανέπτυξε τις απόψεις του αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της έρευνας μετρήσεων ρύπων πέριξ του εργοστασίου Τιτάν που πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΚΟΕ για λογαριασμό του Δήμου.

 

Τα μέλη των συλλόγων-σωματείων-φορέων της ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ¨ τονίσαμε  ότι ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται  με την προσπάθεια κι άλλοι σύλλογοι –σωματεία να συσπειρωθούν στο κίνημα ενάντια στην καρκινογόνα καύση,  με συναντήσεις συλλόγων-φορέων που αντιμετωπίζουν παρόμοια  περιβαλλοντικά προβλήματα, με διοργάνωση νέας συνέλευσης,  με παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις κ. ά.

 

Η συνάντηση εάν και σύντομη λόγω των  ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία , είχε θετικό προσανατολισμό.  Βοήθησε στο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις δυνητικές κατευθύνσεις που μπορεί να πάρει η υπόθεση της καύσης απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία με την διαπίστωση για ακόμη μια φορά από εμάς πως δε δεχόμαστε τίποτε λιγότερο από την συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων της πόλης ενάντια στην  αδειοδότηση της καύσης RDF-SRF από το ΥΠΕΝ. Με έργα και όχι μόνο λόγια.

 

Αν και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ συλλόγων-σωματείων-φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ, δεν εντάσσει τις πολιτικές-κομματικές παρατάξεις, εντούτοις επιδιώκει και διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με όσους πολιτικούς φορείς θελήσουν να βρεθούν κοντά στο δίκαιο αγώνα μας. Ενημερώνουμε σήμερα πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλες Παρατάξεις που ήδη δήλωσαν την επιθυμία τους να μας επισκεφτούν για να θέσουν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

116 ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΊΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΓΡΆΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΚΑΙ ......ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ

Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης ¨ 116 σύλλογοι λέμε ΟΧΙ και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τον ¨ΙΟ της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων¨ στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης - Μην μένεις θεατής ¨ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ένας ΝΕΟΣ ΙΟΣ, ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.   Ο ¨ιός της καύσης απορριμμάτων¨ εν μέσω της πανδημίας του COVID -19. Αυτός όμως ο ιός έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Φουράνια και διοξίνες , θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε από τον κορονοϊό, θα βρεθούμε μόνιμα με μια αόρατη απειλή που δεν θα μπορέσουμε να την νικήσουμε, αν δεν την ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ! Η ΥΓΕΙΑ μας ΠΑΝΩ   από τα ΚΕΡΔΗ τους! Τι ΣΥΝΕΒΗ λοιπόν; Εν μέσω πανδημίας και με ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , η κυβέρνηση μέσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Υ

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Όπως κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έτσι και η φετινή, θα συνοδευτεί απ' τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας παλιών και τωρινών κυβερνώντων και κάθε λογής παρατρεχάμενων της κυβέρνησης, των τωρινών και μελλοντικών Διοικήσεων της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Υποκριτικές δηλώσεις, που ενοχοποιούν γενικά και αόριστα την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη, που προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, που δεν είναι άλλος από όλες αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛ.ΠΕ. και άλλες μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής, που θυσιάζουν την υγεία εργαζομένων και κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας τους. Στα χρόνια που πέρασαν η «Πρωτοβουλία» φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, πέραν το

Την ανακοίνωση προς το παρόν υπογράφουν οι παρακάτω (ΑΝΟΙΚΤΟ κάλεσμα – Συνεχής ροή)

Την ανακοίνωση προς το παρόν υπογράφουν οι παρακάτω    Ένωση Πολιτών Μετεώρων, Φίλοι του Δάσους (Μετέωρα) Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Νίκη Ευκαρπίας Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευκαρπίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας, ΑΣ Ταε κβο ντο Μετεώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μετέωρων ¨Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος¨ , Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Ανεξάρτητη Ομάδα Νέων Π.Ε.Σ. το Δυτικά (Πολίχνη- Ευκαρπία – Σταυρούπολη), Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου "Η Αρίστη" Σύλλογος Γο